Myynti: Jussi Sutela +358 44 971 4117

Yritys

Sutelan ovet valmistetaan Pohjois-Pohjanmaalla Limingassa. Verstasrakennukset sijaitsevat Sutelan suvun pari sataa vuotta asuttamalla tilalla. Yrityksen perusti vuonna 1992 Jussi Sutela, jolla on vahva kutsumus puusepän ammattiin. Nykyisin verstaalla työskentelee seitsemän puuseppää ja pintakäsittelijää sekä kaksi piirtäjää.

Yrityksen kolmikymmenvuotinen historia sisältää monimuotoisia käänteitä design-huonekalujen suunnittelusta ja valmistamisesta maailman parhaan flyygelipenkin suunnitteluun ja tekemiseen. Alusta asti toimintaa on ohjannut puhdas intohimo puuhun ja tekemisen korkea vaatimustaso.

Nykyisin yritys on keskittynyt puuovien ja sisäänkäyntien valmistamiseen. Asiakkaita ovat taloyhtiöt, julkisrakennukset ja rakennusliikkeet. Kohteissa Sutela on toiminut usein yhteistyössä Museoviraston kanssa.

Sutelan ovien tarina

1990-luku

Artesaanipuusepäksi valmistunut Jussi Sutela perustaa toiminimen talvella 1992. Työtä ohjaa alusta asti intohimo puusta tekemiseen. Sutela suunnittelee ja valmistaa design-huonekaluja yksityisasiakkaille ja julkisrakennuksiin.

Vuonna 1999 perustetaan osakeyhtiö, Jussi Sutela Oy. Verstasrakennus maalaamoineen valmistuu sukutilan maalle Liminkaan, ja lisää työntekijöitä palkataan. Myös projektien koko kasvaa. Sutela tiimeineen valmistaa muun muassa Limingan kirkon ikkunat.

2000-luku

Sutelan oma huonekalumallisto ja tilauspuusepäntyöt tunnetaan niiden kauneudesta, kestävyydestä ja laadusta. Ovia ja ikkunoita valmistetaan mittatilaustyönä. (mainitaan myös huonekalupalkinnot ja ruokapöydät).

Yhteistyössä konserttipianisti Olli Mustosen kanssa Jussi Sutela suunnittelee ainutlaatuisen, äänettömän Flyygelipenkin. Penkistä kiinnostutaan ympäri maailman, ja niitä valmistetaan muun muassa Sydneyn oopperataloon, x x…

2010-luku

Jussi Sutela havaitsee tarpeen laadukkaiden ovien tekijälle ja keskittyy erikoisovien valmistukseen. Ovi on kunnianhimoiselle puusepälle esineenä kiinnostava, sillä siltä vaaditaan paljon. Sisäänkäynti on osa rakennuksen kasvoja. Teknisesti oven on toimittava pohjoisen haastavassa ilmastossa ympäri vuoden, vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen.

Kokemus ja vanhojen rakennusten tuntemus ovat opettaneet, kuinka paras mahdollinen ovi suunnitellaan ja valmistetaan. Verstaalle hankitaan viisiakselinen CNC-kone, saksalainen Homag. Laatutyön arvostus näkyy kaikessa tekemisessä. Koneinvestoinneissakaan ei tästä tingitä.

Oventekijä pääsee näyttämään kyntensä, kun Suomen Eduskuntataloon kunnostetaan, konservoidaan ja uusitaan yhteensä satoja ovia (linkitys referenssiin). Mittava hanke todistaa taidon toteuttaa onnistuneesti suuria oviprojekteja.

2020-luku

Hieman tekstiä palo-oven tuotekehityksestä ja Helsingin yliopiston päärakennuksen puupalo-ovista. Helsingin kantakaupungin vanhojen rakennusten porrashuoneovet.

Mukaan perheyrityksen johtoon astuu Saga Sutela. Pihapiiriin rakennetaan 300 neliömetriä uutta maalaamo- ja viimeistelytilaa ja uudet henkilöstön taukotilat. Uusia työntekijöitä aloittaa oviurakoiden kasvaessa, ja pintakäsittelyyn perustetaan oma tiimi.