Kunnostamme Aleksis Kiven koulun ovet

Aleksis Kiven koulu, joka sijaitsee Helsingin Alppiharjussa, on parhaillaan suurten muutostöiden kohteena. Vuonna 1934 rakentunut massiivinen koulurakennus on monelta osin tullut teknisen käyttöikänsä päähän ja saakin nyt kaipaamiansa korjauksia ja uudistuksia. Perusparannuksessa ajanmukaistetaan tiloja opetuksen vaatimusten mukaisesti, uusitaan talotekniset asennukset, parannetaan energiataloutta sekä korjataan vaurioituneet julkisivut, ikkunat ja vesikatto. Kokonaisuudessaan kyseessä on yli 33 miljoonan euron saneerauskokonaisuus.

Osana remonttia myös koulun ovet tullaan kunnostamaan. Heti remontin alussa koulun kaikki ovet riisuttiin, pakattiin ja tuotiin verstaallemme Liminkaan. Kokonaisuudessaan työ käsittää Sutelan osalta 175 oven kunnostamisen sekä niiden huolellisen säilyttämisen kahden vuoden ajan. Isoissa remonteissa kun riskinä on, että alkuperäiset ovet hukkuvat tai tärveltyvät työmaan keskellä. Kunnostetut ovet kuljetetaankin takaisin koululle vasta sen saneerauksen edettyä sopivaan vaiheeseen. Työ alkoi osaltamme keväällä 2019 ja urakka valmistuu suunnitelmien mukaan myöhään syksyllä 2020.

(Artikkelikuva: Porvoonkatu 2. Aleksis kiven kansakoulu nähtynä Porvoonkadulta. Helsingin kaupunginmuseo, Kuvakeskus, n. 1935)

Vanhemmat uutiset